Casio F-91W - Un model celebru ce a facut istorie

Adaugata Joi , 30 Ianuarie 2014 si actualizat pe 01 Februarie 2014
Casio F-91W - Un model celebru ce a facut istorie

Un model reprezentativ al marcii CASIO, fiind unul dintre cele mai bine vandute ceasuri din toate timpurile este nimeni altul decat un ceas ieftin, digital cu quartz - modelul Casio F-91W.

In acelasi timp acest ceas are si o semnificatie speciala datorita faptului ca a fost folosit mult timp la fabricarea bombelor artizanale de catre grupari precum Al-Quaida..

Ceasul Casio F-91W a fost lansat in anul 1991.

Dotat cu un cronometru 1/100 secunde, numaratoare inversa ( foarte utila si aceasta functie - o sa vedeti spre sfarsitul articolului - de ce),  semnal beep la ora fixa, alarma, iluminare, calendar automat, acest model are o sumedenie de functii, oferite in bani putini. Bani putini deoarece este cel mai ieftin ceas digital de la Casio.

Carcasa acestuia impreuna cu cureaua sunt realizate din rasina, un material usor si rezistent.

Afisajul este digital, constand intr-un display generos ce afiseaza simultan informatii precum ora, minute, secunde, data -  ziua saptamanii si data calendaristica precum si momentul zilei - AM sau PM

Este rezistent la apa, avand o clasa de rezistenta aproximativa de 3 BAR. Nu este indicata totusi folosirea acestuia la dus, innot, ci doar pentru uz normal precum stropiri accidentale ( spalat pe maini cu el la mana, ploaie, etc )

Din punct de vedere al preciziei, modelul F-91W sta destul de bine, avand o acuratete de +/- 30 secunde / luna ( cateva minute pe an). O precizie destul de buna pentru un ceas atat de ieftin.

 

Foloseste o baterie CR2016 cu lithium ce va rezista aproximativ 7 ani. Producatorul specifica pentru atingerea aceastei autonomii - folosirea alarmei nu mai mult de 20 secunde / zi, si o secunda pe zi- a iluminarii.

 

Puteti descarca de aici un manual tehnic al modulului acestui ceas pentru a va familiariza cu modul sau de functionare. Manual Casio F-91W

 

Fiind un ceas calitativ si ieftin, inzestrat cu atatea functii, era imposibil sa nu fie remarcat de toata lumea. Astfel  ca modelul F-91W a fost folosit intens de catre Al-Qaida, devenind un ceas simbol al terorismului.

Cautand imagini pe Google "F-91W" puteti gasi imagini asociate acestui ceas cu imaginea anumitor teroristi sau fosti lideri ai acestora.

 

 

 

Concret, acest ceas era folosit cel mai adesea de catre gruparile teroriste - la fabricarea bombelor artizanale.

Conectat la un detonator, folosindui-se functia de cronometru numaratoare inversa - count-timer, putea declansa explozia unei bombe.

Conform pozei de mai jos, putem vedea o schema artizanala a unei astfel de bombe

 

 

Astazi ceasul Casio F-91W este produs in continuare, dupa aproximativ 23 ani de la lansarea sa, ramanand unul dintre cele mai vandute ceasuri din lume.

Regasiti acest model pe site-ul Watchexpert.ro - aici

De ce ar purta cineva un asemenea ceas ? Deoarece modelul F-91W pe langa faptul ca este un ceas ieftin, retro - are o istorie interesanta, este fiabil, fiind un ceas ce a schimbat definitiv destinul multora.

Si in plus - toti vor ramane impresionati cand le vei povesti si lor istoria ceasului tau.

 Copyright © 2019 WatchExpert.ro. Toate drepturile rezervate WATCHEXPERT INTERNATIONAL SHOP SRL    Cui: RO31131197, Nr.Reg: J29/123/2013
Operator prelucrare date cu caracter personal 29599

Viziteaza magazinul WatchExpert.ro pe ShopMania

ASISTENTA CLIENTI