Ceasurile Bulova

Adaugata Miercuri , 07 August 2013
Ceasurile Bulova

Bulova, un ganditor independent, a prezentat inovatie dupa inovatie, dovedind creativitate si deschidere catre schimbare, lucru ce a domnit pana in prezent.

 

ISTORIA BULOVA pe etape.

 

"Bulova since 1875" - la aniversarea a 125 ani de existenta a companiei si marcii Bulova, primarul New Yorkului a desemnat data de 4 octombrie ziua Bulova.

 

Dar sa facem o calatorie in timp...

 

1875. Joseph Bulova, un tanar de 23 ani, emigrant din Cehia pune bazele unui magazin de bijuterii tocmai in New York, pe Maiden Lane. S-a distins in bransa bijutierilor destul de rapid si a crescut , distingandu-se printre ceilalti bijutieri datorita tehnicii sale inovative si a calitatii.

 

1911. Produce si comercializeaza ceasuri de buzunar, ceasuri de masa si pentru budoar, vanzarile fiind fara precedent.

 

1912. Pune bazele primei fabrici Bulova cu productie de componente pentru ceasuri ce urmau sa fie asamblate in mecanisme cu rubine in Elvetia.

 

1919. Se face descoperirea ca ceasurile de buzunar pot fi inlocuite de cele de mana ca fiind mai comode, Bulova lansand o intreaga linie de ceasuri de mana pentru barbati cu mecanisme cu rubine.

 

1923. Se lanseaza Bulova Watch Company Inc. cu o inovatie ce a dus la revolutionarea servisarii ceasurilor. Bulova a standardizat in totalitatecomponentele ceasurilor, astfel ca fiecare element este facut cu o asemenea precizie incat ar putea fi oricand folosita ca inlocuire a unei alte piese din oricare alt ceas Bulova.

 

1924. Bulova lanseaza primele ceasuri de dama.

 

1926. "At the tone, it's eight o'clock, B‑U‑L‑O‑V‑A Watch Time" ("La semnalul sonor este ora 8. Ora de difuzare B-U-L-O-V-A"). Bulova a pornit o campanie de reclame si marketing prin radio, fiind prima reclama nationala din America. 

 

1927. Un campion timpuriu al ceasurilor Bulova a fost un american, colonelul Charles A. Lindbergh, primul om care a zburat continuu peste Oceanul Atlantic. Astfel, Lindbergh a castigat premiul Bulova Watch si un cec de 1.000 $. Mai tarziu, el a devenit imaginea "Lone Eagle", un ceas comemorativ care a sarbatorit realizarea lui Lindbergh legand de asemenea numele Bulova in lumea aviatiei si a explorarii. 

 

1928. Bulova a mentinut cresterea aproape constanta a creativitatii prin inventarea primului radio cu ceas. Un succes imediat. Trei decade si jumatate de "B-U-L-O-V-A Watch Time" sunt reprezentate de acest prim Bulova ceas-radio.

 

1931. Bulova produce primele ceasuri electrice, multe fiind inca prezente in statiile de tren din America.

 

1941. Bulova apare in primul spot televizat la un meci Brooklyn Dodgers - Philadelphia Phillies, sub forma unei siluete de ceas suprapuse peste harta Statelor Unite ale Americii "America Runs On Bulova Time."

 

1948. Bulova si-a croit drum spre o alta dezvoltare importanta in cronometrare cu Phototimer. Conceput pentru a inregistra rezultatele la curse sportive cat mai precis, Phototimer fotografia si data simultan timpii de terminare a cursei la fiecare alergator la o sutime de secunda.

 

1960. Cu ani inainte ca Accutron sa devina accesibil publicului, tehnologia Bulova a fost solicitata de catre National Aeronautics and Space Administration (NASA) pentru diverse instrumente de sincronizare de pe sateliti. Bulova a initiat o colaborare timp de decenii cu NASA, contribuind cu tehnologia Accutron la satelitul Vanguard 1 in 1958, mai tarziu continuand cu prima plimbare pe Luna la 21 iulie 1969.

Imediat recunoscut ca o inventie de geniu si maiestrie deosebita, Accutron a fost adoptat rapid ca standard-purtator de precizie si eleganta, fiind folosit la bordul Air Force One si dat ca un cadou prezidential oficial de stat. In plus, muncitorii ceferisti din intreaga lume au imbratisat tehnologia Accutron dupa ce acesta a fost aprobat ca primul ceas de mana suficient de precis pentru a fi autorizat pentru uz general de catre personal.

 

2010. Bulova Accutron Limited Edition Spaceview 214, lansat publicului pentru a marca onorabil 50 ani de inovatie in cronometrare, beneficiaza de o miscare definitorie. Este replica manuala a originalului Accutron Calibre 214, primul ceas electronic din lume, fara arcuri, care a functionat pe baza de diapazon activat electronic. In loc sa ticaie, zumzaia. 

 

Tot acum se lanseaza noul Precisionist, un nou tip de ceas cu Quartz, avand o frecventa foarte inalta (262.144 kHz) si sistemul de compensare termica, ce presupune sa aiba o precizie de pana la 10 secunde pe an. Secundarul este cu o miscare continua, nu cu una intrerupta la fiecare secunda. Miscarea secundarului este cu mult mai fina si mai precisa decat la Rolex submariner sau Grand Seiko 36,000. Aceasta acuratete este datorata celor 16 batai pe secunda fata de 10 la Seiko sau 8 la Rolex.

 

Mai multe detalii in articolul viitor despre Bulova Precisionist.

 

 

2013. Ceasurile Bulova pe marile ecrane:  

 Date contact

Aboneaza-te la Newsletter

si te abonezi la reduceri!

Copyright © 2019 WatchExpert.ro. Toate drepturile rezervate WATCHEXPERT INTERNATIONAL SHOP SRL    Cui: RO31131197, Nr.Reg: J29/123/2013
Operator prelucrare date cu caracter personal 29599

Viziteaza magazinul WatchExpert.ro pe ShopMania

ASISTENTA CLIENTI