Ceasurile ATLANTIC - prima parte

Adaugata Marti , 21 Mai 2013 si actualizat pe 27 Iulie 2013
Ceasurile ATLANTIC - prima parte

Istoria ne duce in spate cu peste 120 ani, mai precis in anul 1888 cand au fost realizate primele ceasuri Atlantic, undeva in Elvetia. 

Eduard Kummer este cel ce pune bazele companiei EKB in Bettlach pentru piesele ceasurilor de buzunar. Bettlach era o localitate langa Grenchen, in Elvetia. A inceput ca un tanar invatacel, studiile ducand-ul pana la granita cu Franta, chiar si mai departe, dar s-a intors ca maestru in orologie unde a fost sprijinit de catre locuitorii locului natal sa puna bazele unei industrii ce avea sa devina cunocuta in intreaga lume.

Primul atelier a fost deschis in 1888 cu aproape 20 de angajati ce au ajuns sa fie peste 700 la sfarsitul secolului.

Compania EKB a ajuns ulterior sa poarte numele Alantic si a adoptat ca emblema o ancora si un compas. Pana in 1932 a produs componente pentru nume cunoscute ca Certina sau Longine, ca mai apoi sa produca cunoscutele ceasuri Atlantic. Tot atunci a fost produs primul ceas cronograf rezistent la apa.

Anii  '50 marcheaza un alt moment important in confectionarea ceasurilor de mana, acesta fiind schimbarea datei printr-un mecanism automat. 

In decursul acestor peste 120 ani de productie, Atlantic a dezvoltat cel mai rezistent ceas din titan: Nautilus, model rezistent la apa pana la o adancime de 1000m, sau Midas, ceasul cu carcasa cea mai rezistenta la zgarieturi.

Worldmaster este insa modelul care a cucerit lumea, model aflat in productie si in prezent. Ca versiuni ale sale sunt Weltmeister si Varldsmastarur, destinate celorlalte piete. 

Ceasurile Atlantic au fost o productie destinata persoanelor cu un anumit statut si putere financiara. In productia prezenta intra acum si modele accesibile pentru orice iubitor de ceasuri elegante si rezistente, pastrandu-si in continuare calitatea. Caracteristic ceasurilor Atlantic este simplitatea si aspectul clasic al tuturor modelelor sale, pastrata pana in prezent.

Multe ceasuri quartz contemporane concura pentru titlul de cel mai frumos design, dar oare va atrag ele atentia, stiind că sunt impulsionate de baterii?

Ceea ce a facut ca ceasurile electronice sa le intreaca pe cele mecanice incepand cu anii '80 a fost acuratetea lor. Cu toate acestea, cel mai important element al ceasurilor mecanice este insusi nucleul lor, si anume mecanismul impulsionat de arcul motor. 

Se stie ca mecanismele ceasurilor sunt insemnate cu niste serii caracteristice, serii in care o singura schimbare de litera poate insemna ceva total diferit. Aceasta serie, etichetare este denumita calibrare, ceea ce descrie caracteristicile structurale ale mecanismului (dimensiunea elementelor si alinierea lor).  In cazul ceasurilor Atlantic, mecanismele sunt cele create de companiile ETA si AS Schild.

 

 

 Copyright © 2019 WatchExpert.ro. Toate drepturile rezervate WATCHEXPERT INTERNATIONAL SHOP SRL    Cui: RO31131197, Nr.Reg: J29/123/2013
Operator prelucrare date cu caracter personal 29599

Viziteaza magazinul WatchExpert.ro pe ShopMania

ASISTENTA CLIENTI